Translation missing: nb.homepage.onboarding.no_content

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Derfor er bjørkeved fra Vedboksen perfekt på tur

Når du skal ut på tur er det ingenting som slår et deilig og varmt bål der familie og venner kan kose seg.

Men for den som skal fyre opp er det ikke alltid like koselig. Ingenting er så kjedelig som å oppdage at veden er fuktig og sekken full av flis og rusk.

Rå og fuktig ved kan raskt føre til frustrasjon, spesielt når magen rumler og din bedre halvdel betrakter deg med et strengt blikk mens han eller hun vifter med grillpølsene.

Også for den som skal bære med seg veden kan det bli frustrerende med plagsomme vedsekker, der halvparten av barken ligger igjen på bunnen av tursekken.

Det kan virke som en liten bagatell nå, men når du er rivende sulten, ungene hyler og hele familien er klar for et bål på tur, skulle mange ønske de bare hadde bestilt bjørkeved av topp kvalitet rett fra Vedboksen.

Den gjør alle turer bedre, enten du skal på stranda, i skogen eller på fjellet.

Det er mange grunner til at ved fra Vedboksen er både enkelt, praktisk og lønnsomt.

Ved i boks er utrolig praktisk på tur

Først og fremst er det utrolig praktisk. Fordi veden blir levert hjem til deg i kjekke esker slipper du å dra ut på jakt etter god ved. Den leveres rett på døra der du vil.

Veden kommer pakket i bokser som er perfekte både til tur og lagring. De er enkle å bære med seg og tar mindre plass.

Når du skal ut på tur i skog og mark vil du helst bære med deg så lite som mulig og det du har skal være enkelt å håndtere.

Vedboksen leverer bokser som er enkle å bære, med gode, praktiske håndtak.

Riktig pris for ved til turen

Du finner gjerne sekkevis med dette på bensinstasjoner og hos butikker, spesielt når det nærmer seg høysesong for fyring i ovner.

Men langt fra all veden er av god kvalitet.

Dyr kan den også være, og en del priser etter volum fremfor vekt.

Rett som det er sitter folk igjen med skjegget i barken når de innser at halvparten av det de har betalt for er luft og flis.

Ved til tur skal være enkel å fyre opp

At veden er av høy kvalitet betyr også at fuktinnholdet skal være lavt: faktisk under 20% for bjørkeved, ifølge norsk standard.

Er fuktigheten høyere risikerer du ved som er vanskelig å tenne opp og som i tillegg kan være miljøskadelig.

Hos oss er du alltid sikret tørr ved av høy kvalitet. Fordi den er tørket i ovn sparer du både miljøet og turfølget for sot og miljøskadelige gasser.

Hvor mange ganger har du ikke vært overbevist om at røyken følger etter akkurat deg? Mindre røyk betyr mer fornøyd turfølge.

Du slipper transport av ved

Hvis du går mye på tur vet du at det brukes en del ved i løpet av et år. Kjøper du veden på tradisjonelt vis må du kanskje låne henger eller bruke mye ekstra tid for å kjøre ved. Veden skal også lastes av og på. Selv ryggen din vil derfor takke deg for at du velger Vedboksen, altså.

Hos Vedboksen får du derimot alt levert hjem eller på hytta, slik at alt er klart til den neste turen. Enklere blir det ikke.

Slik tenner du bål på tur

Når du skal tenne bål på tur kan forberedelsene utgjøre forskjellen på en rykende tragedie eller det perfekte turbålet. Her er noen gode tips når du skal fyre bål:

  • Finn riktig plass til bålet. Det må ha bra med luft, men ikke så mye at det blåser bort eller er vanskelig å tenne opp.
  • Husk at snøen smelter om du tenner bål på den. Forbered underlaget før du tenner bålet.
  • Ha nok opptenning. Enten du bruker bjørkenever, avispapir eller jukser litt med tennbriketter, så ha nok. Ta gjerne med et ekstra alternativ, så er du sikker.
  • Ha planen klar for hva du skal gjøre hvis bålet kommer ut av kontroll. Du bør ha nok vann i nærheten til å kunne slukke bålet før det skjer, hvis du merker at flammene sprer seg.
  • Bjørk er enkelt å fyre opp.
  • Sørg for at bålet er ordentlig slukket før du forlater stedet.

For å oppsummere:

  • Du sparer tid og slit ved innkjøp av ved til turen fordi den leveres rett på døra.
  • Den er enklere å frakte med seg, fordi den kommer levert i praktiske esker fremfor hullete sekker.
  • Du slipper frustrasjon når bålet skal fyres opp fordi veden garantert er av høy kvalitet med under 20% fuktinnhold.
  • Fordi veden prises etter vekt og ikke volum får du en mer riktig pris.

Så da er det vel ikke så mye å tenke på, er det vel? Bestill ved her

 

 

 
Search